POSTIKULUT 0 euroa yli sadan euron ostoksille, muuten 5 euroa

Mikäli olet havainnut nousun collegehousuissa materiaalin suhteen jotain vikaa, ota yhteyttä postia@nousut.fi

Historiikki

Suomen Trikoo perustettiin Tampereella vuonna 1903 ja se oli Suomen johtava trikooneuloksen valmistaja. 1950-luvulla jopa puolet suomalaisesta trikoosta valmistettiin Tampereella, joten trikooneuloksen valmistuksen perinteet ovat syvällä Pirkanmaan historiassa.

Saavuttaessa 1960-luvulle alkoi Suomen Trikoo valmistaa trikooneuloksesta alusvaatteiden lisäksi myös päällysvaatteita, joista suureen suosioon nousivat urheiluvaatteet ja eritoten verryttelyasut. Niitä valmistettiin Suomessa myös useilla eri paikkakunnilla ja -tuotemerkeillä.

1970-luku oli suomalaisten verryttelyasujen "kulta-aikaa". Nämä asut yllään niittivät suomalaiset urheilijat mainetta ympäri maailman aina olympian kisoja myöden. Tämän vuosikymmenen kiistämätön keulahahmo oli Lasse Viren, voittaen 4 olympiakultaa peräkkäisissä olympialaisissa vuosina 1972 (Munchen) ja 1976 (Montreal) lajeinaan 5 000m ja 10 000m juoksut.

Suomalainen tekstiiliteollisuus voi hyvin aina 1980-luvulle asti, jonka jälkeen alkoi sen voimakas alasajo. Tätä alasajoa vauhdittivat erityisesti Neuvostoliiton hajoaminen, ja Kaukoidän edullinen työvoima.

Nyt n. 25 vuotta myöhemmin Suomella menee myös muilla rintamilla huonosti, työttömyys on valtavaa ja valtion velka jatkaa kovaa kasvuaan. Me Nousulla uskomme kotimaisen työn hyvään laatuun, joka ei ole vain tyhjiä sanoja paperilla tai eri laitteiden näytöillä. Tähän uskoon perustamme yrityksemme perusajatuksen saada Suomeen taas tekemisen meininkiä, jolla 100-vuotias Suomi-neito saataisiin nostettua takaisin entiseen kukoistukseensa. Vähemmän puheita, enemmän tekoja on resepti jolla Nousu juhlii tätä merkityksellistä itsenäisen Suomen sadatta vuotta!