postikulut alle 100 euron ostoksille 5 euroa, muuten 0 euroa

Nousun urheilijat

MARI ENGBERG, voimanosto (IPF)

Ensimmäinen Nousun sponsoroima urheilija on 35-vuotias Mari Engberg Padasjoelta. Marin laji on voimanosto (liitto IPF) ja sen nostomuodoista erityisesti penkkipunnerrus. Hän edustaa Hämeen Voima ry:tä ja on kilpaillut vuodesta 2012 asti. SM-mitaleita on kertynyt neljä; klassisen penkkipunnerruksen SM-kulta vuosina 2012 ja 2016, hopea vuonna 2015, sekä klassisen voimanoston SM-hopea vuonna 2013. Mari työskentelee liikunnanohjaajana ja iltaisin hän hoitaa yrittäjä-miehensä kanssa perheen kahta lasta (iät 4- ja 8 vuotta).
Seuraavan kerran Mari kilpailee SM-kisoissa joulukuussa puolustaen viime vuotista mestaruutta, samoista kisoista on tarjolla myös MM-kisapaikka, jota Mari lähtee luonnollisesti tavoittelemaan.
Omana esikuvanaan Mari pitää kaikkia niitä suomalaisia naisurheilijoita, jotka ovat onnistuneesti yhdistäneet urheilijan ja äidin roolit Siiri "Äitee" Rantasesta nykypäivään.

 

NETTA MALINEN, melonta

Nousun urheilijoiden toinen kasvo on meloja Netta Malinen Tampereelta. Netta edustaa Tampereen Vihuria, hän kilpailee monipuolisesti melonnan eri matkoilla (200m - marathon 26km). Netta sijoittui juuri elokuussa Tshekin MM-kisojen 1000 metrin matkalla kahdeksanneksi, nämä olivat hänen ensimmäiset MM-kisansa. Hän on osoittanut esimerkillistä sitkeyttä myös muilla elämän osa-alueilla, n. 25 tuntisten harjoitteluviikkojen lomassa Netta suoritti opintonsa loppuun valmistuen filosofian maisteriksi Tampereen yliopistosta vuonna 2016 (Saksan ja Ruotsin kielen opettaja). Asenne täytyy Netan mukaan huippu-urheilussa olla samanlainen kuin yrittäjällä ja siltä se hänen osallaan myös näyttää.
Netan harjoittelu on monipuolista, lajiharjoittelun ohella treenataan juoksua ja talvisin hiihtoa (aerobisen kunnon vahvistamiseksi), kuntosalilta haetaan voimaa (melonnassa teho-paino suhteen täytyy olla huipussaan) ja näiden lisäksi on myös koordinaatio-, sekä tasapaino harjoituksia.
Netan seuraavat kisat ovat MM Etelä-Afrikka 09/2017 ja siellä matkana marathon. Päätavoite siintää lokakuisessa melonnan maailman cupissa Kiinassa, jossa matkana myös marathon.

 

PEKKA SINKKONEN, yleisurheilu

Kolmantena Nousun urheilijatiimiin liittyy HIFK:n yleisurheilija Pekka Sinkkonen Vantaalta. Pekan päälajina toimii 400 metrin aitajuoksu, jonka lisäksi myös aidaton ratakierros ja muut pikamatkat kuuluvat pääsääntöiseen kisaohjelmaan. Maajoukkuetasolla Pekka on edustanut Suomea perinteisessä yleisurheilun nuorten Ruotsi-ottelussa kahdesti ja ollut mukana maajoukkueringin leirityksissä. SM-kilpailuista mitaleita on kertynyt kymmenittäin ja seuraava tavoite on nousta kansallisen huipun kautta mukaan kansainvälisille kilpakentille. Pekan seuraavat suuret tavoitteet ovat kesän 2018 Kalevan kisoissa Jyväskylässä ja vuoden 2019 alle 23-vuotiaiden EM-kisoissa Ruotsin Gävlessä. Parhaaseen lopputulokseen päästään määrätietoisella harjoittelulla ja täydellä omistautumisella, näillä eväillä on mahdollisuus jatkuvaan nousuun.

 

MARIANNE HARTIO, voimanosto

Neljäs Nousun tukema urheilija on Marianne Hartio, 25-vuotias voimanostaja Tampereelta. 18 vuoden kilpavoimistelu-uran jälkeen halusin jotain uutta ja löysin sen voimanostosta. Valmennuksestani vastaa Trainer Base, Jani Pentti. Aloitin penkkipunnerrus- ja maastaveto urani 2016 elokuussa voittamalla junior 67.5 kiloisten penkkipunnerruksessa sekä maastavedossa. 2016 vuosi toi elämäni ensimmäiset MM kisat sekä kultaa penkkipunnerruksessa Junior 67.5kiloisten sarjassa sekä push&pullissa.
Vuonna 2017 MM kultaa Junior 67.5 kiloisten penkkipunnerruksessa, Push&pull sekä hopeaa junior/open sarjassa maastavedossa.
2018 pääsen aloittamaan 3lajin kilpailut vihdoin.
Ammatiltani olen Liikuntaneuvoja, Personal Trainer yrittäjä.
Kun jotain todella haluaa sen eteen pitää tehdä töitä ja omistautua unelmalle.

Terkuin
Marianne Hartio